dimarts, 27 de maig del 2014

16.Tipus de programari malintencionat.

Spyware: Són aplicacions que recopilen informació sobre una persona o una organització sense que aquesta ho sàpiga.En paraules senzilles , són programes espia aquells que vigilen el que les persones fan amb el seu ordinador amb fi de robar dades personals i enviar-les a una altra persona a través d'internet.
Exemple.
-Gator
-Bonzy Buddy

Adware: Qualsevol programari que mostra o descarrega publicitat després d'instal·lar o mentre s'executa un programa . Si l'usuari té l'opció de treure la publicitat pagant , el programa s'esdevé "shareware"
Exemple.
-Avast
-Norton

Cuc: És un virus o programa informàtic auto-replicant ( es multiplica per ell sol) que no altera els arxius sinó que resideix en la memòria i es duplica a si mateix.Els cucs utilitzen les parts automàtiques d'un sistema operatiu que generalment són invisibles a l'usuari . És usual detectar la presència de cucs en un sistema quan a causa de la seva incontrolada replicació , els recursos del sistema es consumeixen fins al punt que les tasques ordinàries del mateix són excessivament lentes o simplement no poden executar-se.
Exemple.
-I_LOVE_YOU
Cavall de troia: És un programa nociu amb aparença de programari legítim que permet l'accés a usuaris externs, a través d'una xarxa d'àrea local o d'internet , amb la finalitat de recaptar informació o controlar remotament a la màquina amfritiona , però sense afectar el funcionament d'aquesta . Els troianos no són capaços de replicar-se per si mateixos i poden ser adjuntats amb qualsevol tipus de software per un programador o pot contaminar els equips per mitjà de l'engany.
Exemple.
- Net bus
-Back orifice

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada